Vi har innhentet anbefalinger fra ekspertene og her finner du hva som passer godt å drikke til pastaretter.
Pasta er en fantastisk matvare som har sin opprinnelse i Italia, men som i dag nytes over hele verden. Den er utrolig allsidig og finnes i mange former, størrelser og varianter:
- Spaghetti: Lange, tynne strimler som ofte serveres med tomatbaserte sauser som bolognese eller krembaserte som carbonara.
- Penne: Rørformet pasta som er perfekt for å fange opp sauser, enten de er fyldige kjøttsauser eller lette grønnsaksblandinger.
- Fettuccine: Brede, flate strimler som passer godt med tykke, rike sauser som Alfredo.
- Fusilli: Spiralformet pasta som holder godt på sauser og brukes mye i kalde pastasalater.
- Ravioli og tortellini: Fylte pastaputer med alt fra ost og spinat til kjøtt eller sopp.
- Lasagneplater: Brukes lagvis med saus og fyll, som i klassisk lasagne.
For å løfte smaken ytterligere er riktig drikkevalg viktig. Til lette pastaretter med oljebaserte eller sjømatbaserte sauser passer en frisk hvitvin som Sauvignon Blanc eller Pinot Grigio. Kremete og ostebaserte pastaretter harmonerer godt med fyldige hvitviner eller lette rødviner som Chardonnay eller Pinot Noir. Kjøttbaserte pastaretter, som bolognese, kler kraftigere rødviner som Chianti eller Barolo.
Øl kan også være et godt valg; Lyse pilsnere passer til lette pastaretter, mens mørkere øl som ale eller stout utfyller kraftigere sauser. Riktig drikkevalg er viktig og kan forbedre smaksopplevelsen og gi en balansert matopplevelse.
Hvitvin
- La Collina dei Ciliegi Ca’ del Moro (til Bolognese)
- Prosper Maufoux Bourgogne Chardonnay Hautes Côtes de Nuits (til Bolognese)
- Giannitessari Pinot Grigio (til Carbonara)
- Brigaldara Soave (til Carbonara)
- Tenuta La Rocca Gavi (til Carbonara)
- Mud House Sauvignon Blanc (til Frutti di Mare)
- Te Hua Valley Sauvignon Blanc (til Frutti di Mare)
- Louis Jadot Bourgogne Couvent des Jacobins Chardonnay (til Lasagne)
- Laroche Chardonnay L (til Lasagne)
- Joseph Drouhin Chablis Réserve de Vaudon (til Lasagne)
- Pieropan Soave Classico Calvarino (til Pasta al Pesto)
- Elena Walch Pinot Grigio (til Pasta al Pesto)
- Argiolas Vermentino (til Pasta al Pesto)
- Banfi La Pettegola Vermentino (til Pasta al Pesto)
- Marco de Bartoli Grappoli Grillo Riserva (til Ravioli)
- Volpi Derthona Timorasso (til Ravioli)
Rødvin
- Carussin Asinoi Barbera d’Asti (til Bolognese)
- Marcel Lapierre Morgon (til Bolognese)
- Tedeschi Valpolicella Classico Lucchine (til Bolognese)
- Giovanni Rosso Barbera d’Alba Donna Margherita (til Bolognese)
- Luigi Giordano Langhe Nebbiolo 2022 (til Bolognese)
- André Brunel CDR Côtes du Rhône (til Bolognese)
- Berthier L’Instant Pinot Noir (til Carbonara)
- Il Faggio Montepulciano d’Abruzzo 2022 (til Carbonara)
- Illuminati Riparosso Montepulciano d’Abruzzo 2022 (til Carbonara)
- Gorgo Bardolino (til Frutti di Mare)
- Scarpa Barbera d’Asti La Bogliona (til Lasagne)
- Piccini Rosso di Toscana (til Lasagne)
- Pèppoli Chianti Classico (til Lasagne)
- Marchese Antinori Chianti Classico Riserva (til Lasagne)
- Briday Gamay (til Pasta al Pesto)
- Arnaud Combier Pinot Noir (til Pasta al Pesto)
- Rafinelli Barbera d’Asti (til Pasta al Pesto)
- Tavernello Sangiovese (til Ravioli)
Øl
- Wettre We’ll allways have Munic (til Bolognese)
- Ægir IPA (til Bolognese)
- Ægir Double IPA (til Bolognese)
- Duration Brewing Time Marches On Bière De Garde (til Carbonara)
- Tucher Bajuvator Doppelbock (til Carnonara)
- Mongozo Premium Pils (til Frutti di Mare)
- Einbecker Brauherren Pils (til Frutti di Mare)
- Baladin Isaac (til Frutti di Mare)
- Krombacher Weizen (til Frutti di Mare)
- Taybeh Amber (til Lasagne)
- Brunehaut Amber (til Lasagne)
- Austmann Tre Gamle Damer (til Lasagne)
- Nua Belgisk Trippel (til Pasta al Pesto)
- Duvel (til Pasta al Pesto)
- Trysil Bryggeri Golden Age (til Pasta al Pesto)
Sist oppdatert: 6. mai 2025 av ManneMat