Inn i varmen hos Victor’s Vinbar

Victor’s Vinbar er kåret til Norges beste bar! Eierne Paal og Siv har skapt en unik atmosfære, inspirert av middelhavske familiesteder. Hemmeligheten? En upretensiøs tilnærming, gjestefokus og en «familie»-følelse som får alle til å føle seg hjemme. 

Artikkelen oppsummert

Victor’s Vinbar er nylig blitt kåret til Norges beste vinbar av leserne på ManneMat.no. Vi tok en prat med eierne, Paal og Siv Sletten, for å høre hvordan det føles og hva som er hemmeligheten bak suksessen.

Victors eksterior

Gratulerer med tittelen «Norges beste vinbar»! Hvordan føles det å gå fra å være en familiedrevet nabolagsbar på Frogner til å bli anerkjent som landets beste?

Hehe, vi har vel ikke helt fått med oss at vi er blitt anerkjent som «landets beste vinbar». Vi tenker fortsatt på oss selv som en familiedrevet nabolagsbar, men det er jo veldig moro!

Victor’s Vinbar beskrives som et sted med «herlig genuin atmosfære» og «avslappet stemning». Hvordan har dere klart å skape denne unike atmosfæren, og hvordan tror dere det har bidratt til suksessen?

Victors Siv Paal

Da vi startet opp Victor’s Vinbar i desember 2019, var målet å forsøke å samle alle de gode opplevelsene vår familie har hatt på våre reiser gjennom 15 år, bl.a. i middelhavsområdene, inn i vår vinbar.

Vi ønsket å få til en følelse av det vi har møtt av genuin atmosfære og avslappet stemning på mange familieeide steder i både Hellas, Italia, Frankrike og Spania. Denne følelsen av å komme hjem, samtidig som vi ønsket at våre gjester skulle føle at de fikk kjenne litt på feriefølelsen, senke skuldrene og bare være. Du vet, en sånn liten «pause fra hverdagen».

Når erfaringer fra ulike bransjer skaper magi

Dere har begge bakgrunn fra andre bransjer før dere startet Victor’s Vinbar. Hvordan har deres tidligere erfaringer påvirket måten dere driver baren på?

Vi tror at det at vi har så lang erfaring fra andre bransjer, har vært sterkt bidragende til vår overlevelse gjennom disse 5 meget utfordrende årene etter oppstart, med bl.a. en verdensomspennende pandemi etterfulgt av inflasjon, resesjon og nå dyrtiden vi er inne i.

Paal har lang erfaring med kundebehandling, logistikk og kvalitetssikring, mens Siv har lang erfaring fra gulv til toppledelse innenfor IT samt flere år innenfor finans, og vi har begge vært ute en vinterdag før. Dette betyr at vi utfyller hverandre i kanskje de viktigste grunnleggende kompetanseområdene for å starte opp en bedrift.

En god forretningsplan i bunn, med både en kortsiktig og langsiktig strategi som må «tunes» raskt når noe skjer som påvirker de forretningsmessige aspektene, det tror vi er nøkkelen til suksess.

Populær nabolagsbar

Dere åpnet i 2019, rett før pandemien. Hvilke utfordringer møtte dere i oppstarten, og hvordan har dere klart å bygge opp baren til å bli Norges beste på så kort tid?

Det er klart at det var utfordrende å stå i. Ikke bare var vi helt grønne i en ekstremt krevende bransje, men vi skulle i tillegg sjonglere alle utfordringer som kom med pandemien, både økonomisk og strategisk. Det gjaldt å være kreativ og ta raske beslutninger.

Vi kunne ikke sitte på gjerdet og vente på at myndigheter og politikere skulle komme på banen», så vi tok raske, strategiske avgjørelser selv. At vi har overlevd gjennom disse 5 årene handler om å «tune» konsept og raskt dra i bremsene eller gi gass når det har vært behov for det.

I tillegg til, kanskje det viktigste når man driver i et nabolag; Å lytte til våre gjester og forstå nabolaget og hva de vil ha.

Victors08327 2
Foto: Victor’s Vinbar

Med mottoet «We are all family at Victor’s!», hvordan balanserer dere det å være en familiedrevet bedrift med å drive en prisbelønnet bar?

Vi ser fortsatt på oss selv som en familiedrevet bedrift og ikke en prisbelønnet bar. Bedriften vår er blitt en del av vårt DNA og vi ånder og lever for det vi driver med hver eneste dag! «We are all family at Victor’s!» er en betydning i dobbelt forstand, det vil si at alle som jobber hos oss blir en del av familien – vi tror at kjernen til suksess ligger i de ansatte som skal skape den gode stemningen og gjøre en unik jobb hver eneste dag!

I tillegg ligger det selvfølgelig aspektet i at alle våre gjester som kommer til vår vinbar er en del av familien og at de nesten skal føle det som om de kommer hjem. Vi skravler litt med alle, lytter til hvordan de har det, om de har behov for en prat, gir en klem når de kommer eller en klem når de går hvis det passer seg sånn. Det er alltid en balanse i dette her.

Enkel filosofi

Kan dere fortelle litt om filosofien bak vinlisten deres, og hvordan dere velger ut vinene dere serverer?

Da vi startet opp Victor’s Vinbar, så kunne vi så og si ingenting om vin. Vi visste selvfølgelig hva vi likte selv, men vin som fag hadde vi ikke peiling på.

Det vi derimot hadde opplevd mange ganger i Norge når vi skulle ut å ta et glass vin, var at vi ofte møtte servitører som snakket over hodet på oss. Det vil si, servitørene i vinbarene brukte terminologi og et språk vi ikke forsto. Enden på visa ble alltid at vi bare pekte på en vin i listen. I tillegg var vi så lei av at «alle steder» i Norge var det lite i glasset og fryktelig dyrt.

Filosofien bak vår vinliste ble derfor at vi skulle være en folkelig vinbar med alltid informasjon om vinen, med et språk og terminologi som alle kan forstå, enten du er vinkjenner eller ikke. I tillegg skulle alle viner på glass inneholde 1,5 dl, altså 5 glass på flaska.

Victors miljo 1

I starten hadde vi også en prisfilosofi om at et glass alltid skulle koste 1/5 av prisen for en flaske vin, noe vi holdt hardt på frem til etter pandemien.

Når det gjelder utvalget av viner i vinlisten, så er vår filosofi at vi inkluderer både ansatte og gjester. Vi tar med alle ansatte på vinsmakinger og sammen diskuterer vi hvilke viner vi tror passer inn hos oss. Det er også viktig at vi lytter til hva våre gjester ønsker å drikke og hva de spør etter, og de som jobber hos oss må se trender og utvikling i vår vinbar.

Alt dette tar vi med oss inn i personalmøtene og slik har vi bygget vinlisten. I tillegg har vi selvfølgelig fått ekspertise fra flere av våre leverandører, som har kommet med innspill til utviklingen av vinlisten vår.

Victor’s Vinbar er blitt et populært møtested i nabolaget. Hvordan jobber dere for å opprettholde en god balanse mellom å være en lokal favoritt og en destinasjon for vinentusiaster?

Vi ser nok ikke på oss selv som en destinasjon for vinentusiaster. Vi er ikke en cru-vinbar med de råeste vinene i vinkjelleren. Det vil vi nok heller aldri bli. Men vi forsøker å ha en god og bred vinliste for det folkelige samt noe fine wines for de litt mer avanserte.

Kommer det skikkelige nerdete vinentusiaster som spør etter de aller dyreste cru-viner, ja, da sender vi de videre til andre vinbarer som vi vet har et helt annet vinkart enn oss og anerkjente sommelierer på jobb.

Victors 2
Foto: Victor’s Vinbar

Hva gjør Victor’s Vinbar så spesiell?

Som Norges beste bar har dere sikkert mange spennende historier. Kan dere dele en minneverdig opplevelse eller et øyeblikk som virkelig definerer hva Victor’s Vinbar handler om?

Ja, det er riktig, vi har mange fine opplevelser og historier fra disse fantastiske 5 årene vi har holdt på, men det er vanskelig å trekke ut en unik historie. Det som kanskje kjennetegner og definerer Victor’s Vinbar er at her er det en salig blanding av mennesker i alle aldre, fra begynnelsen av 20-årene til over 90, og gjester i flere generasjoner kan sitte sammen og prate side-om-side.

Vi ser ofte at gjester snakker på tvers av grupper og knytter nye bekjentskaper, samtidig som de som ønsker det kan trekke seg helt tilbake og bare være den lille gruppen eller de to. Vi opplever også at både kjendiser og influencere kommer innom vinbaren og at de hos oss bare kan få være seg selv. Vi er ikke et se og bli sett-sted, noe som mange setter umåtelig stor pris på.

Hvordan har dere utviklet menyen, og hvilken rolle spiller maten i den totale opplevelsen dere ønsker å gi gjestene?

Vi har et lokale uten kjøkken, så det å ha en matmeny er for oss svært vanskelig. Vår leiekontrakt regulerer hva vi kan servere av mat. Vi har derfor ikke så store muligheter utover å sette sammen et utvalg av det vi kaller for barsnacks som ost, skinke, oliven og saltristede mandler m.m.

Vi lager også vår egen hummus og aioli, samt bruschetta, som vi serverer med god focaccia (eller annet godt brød) som vi selvfølgelig daglig kjøper lokalt hos nabolagskolonialen, Juels 33 oppe i gata.

Victors mat
Foto: Victor’s Vinbar

Siv og Paal tar steget videre

Hvilke planer har dere for fremtiden til Victor’s Vinbar?

Vi har hatt en langsiktig strategi om at Victor’s Vinbar skal bli flere. Nå har vi akkurat signert kontrakt for å starte opp en ny Victor’s på Skøyen. Før vi som familie flyttet til Frogner, bodde vi over 15 år på Smestad og jeg jobbet på Skøyen i alle disse år. Vi var derfor ofte innom Karenslyst allé med barna våre, både på shopping og mat, og vi føler nesten at vi har en liten familiær tilhørighet til dette nabolaget. Nå er jo dette mange år siden, så vi må jo bli kjent med Skøyen som nabolag på nytt, noe vi virkelig gleder oss til.

Besøk Victor’s Vinbar her: https://victors.no/

Sist oppdatert: 16. april 2025 av ManneMat

Legg igjen en kommentar

×