miksologi
miksologi er kunsten og vitenskapen bak det å lage cocktails. Det handler ikke bare om å blande ingredienser, men også om å forstå smakskombinasjoner, teknikker og presentasjon for å skape en god drikkeopplevelse.
miksologi er kunsten og vitenskapen bak det å lage cocktails. Det handler ikke bare om å blande ingredienser, men også om å forstå smakskombinasjoner, teknikker og presentasjon for å skape en god drikkeopplevelse.
En Josper-grill er en spansk, kullfyrt grillovn som kombinerer grilling og baking ved ekstremt høye temperaturer. Den gir mat en unik, røykt smak og er svært populær i restaurantbransjen på grunn av sin allsidighet og høye kvalitet. Josper-grillen er kjent for å gi mat en intens smak og sprø overflate.
Tørkede blomsterknopper og frukter kan knuses og gnis inn i bl.a. grillmat, noe som gir et preg av middelhavsmat. Smaken er søtlig med undertoner av einer og rosmarin. Kvister eller blader fra busken kan også strøs over grillkull slik at røyken smaksetter maten. Friske blomster og blader kan brukes i salater og som garnityr. Myrtefrøene … Les mer
Mortadella, eller mortadella di Bologna, er en italiensk pølse, som regel ca. 8–10 cm i diameter, iblant tilvirket med et rektangulært tverrsnitt. Mortadella inneholder kalvekjøtt, svinekjøtt, tunge og finskåret spekk. Den er krydret med myrt, laurbær og salt.
Burrata er en italiensk ost som ofte omtales som «dronningen av oster». Den er en luksuriøs variant av mozzarella og har en silkemyk og kremet konsistens som smelter på tungen.
Coravin er et globalt vinteknologiselskap som tilbyr vinkonserveringssystem. De ulike vinsystemene lar deg åpne en flaske av din favorittvin – samtidig som du kan bevare den i uker, måneder og år.
Den nye verden refererer til vinproduserende land utenfor Europa, der vinproduksjonen ble etablert i nyere tid. Land som USA, Australia, Argentina, Chile, Sør-Afrika og New Zealand er alle inkludert i denne kategorien. Viner fra den nye verden er ofte kjent for sin fruktighet, friskhet og fokus på moderne vinmakingspraksis. De er ofte laget av druesorter … Les mer
Den gamle verden refererer generelt til vinproduserende land i Europa, med en lang historie og etablerte tradisjoner for vinkultur som strekker seg tilbake til antikken. Land som Frankrike, Italia, Spania, Portugal og Tyskland er alle inkludert i denne kategorien. Viner fra den gamle verden er ofte kjent for sin finesse, kompleksitet og fokus på Terroir, … Les mer
Grower Champagne, også kjent som Artisan Champagne, er musserende vin laget av vinbønder som eier og dyrker druene de bruker til å lage champagnen. De produserer champagnen i sine egne vinkjeller, i motsetning til de store Champagne-husene som ofte kjøper druer fra forskjellige vinbønder og lager champagnen i store, sentraliserte anlegg.
Terroir er en fransk betegnelse for vinmarkens ytre omgivelser, jordsmonn, temperatur og topografi. Den gir ofte forklaring på de ulike viners individuelle preg.
VDP – Verband Deutscher Prädikatsweingüter e.V. eller Association of German Prädikat Wine Estates, er en sammenslutning av mer enn 200 vingårder i Tyskland som fremmer bindende kvalitetsstandarder og – siden 1990 – også økologisk forvaltning av medlemmenes vingårder. Mange av Tysklands fremste vinprodusenter er medlemmer.
Toyosu-markedet åpnet i oktober 2018 på den menneskeskapte øya Toyosu i Tokyobukta. Det tok over grossistvirksomheten fra det aldrende Tsukiji-markedet, og gir turister mulighet til å observere markedsaktiviteten og spise på restauranter over hele det store, moderne området. Den store engrosmarkeden består av tre hovedbygninger: to for sjømat og en for frukt og grønnsaker. Alle … Les mer